_Y4A4280
Foto door Riske de Vries

R.S.E. Gommer (1993)

Renske heeft een heel actueel en gruwelijk verhaal geschreven. De laatste dochter speelt zich af in een wereld die verwoest is door een virus. Door het virus zijn alle vrouwen op de hele wereld omgekomen. Alle vrouwen… behalve Alex.

Haar boek is op 26 april 2023 uitgekomen.

Renske begon al op jonge leeftijd met schrijven. Een passie die ze van haar ouders meekreeg. Op tienjarige leeftijd schreef ze haar eerste boek over een magische wereld. Daarna ging ze experimenteren met andere genres. Renske ging van historische verhalen, naar actie à la haar favoriete game-serie Tomb RaiderPsychologie begon een steeds belangrijker thema te worden tijdens haar studie tot psycholoog en haar schrijven kreeg een duister tintje doordat ze verliefd werd op hard-rock, psychologische thrillers en series als True Blood en Peaky Blinders.

Al deze invloeden zijn terug te vinden in haar schrijfstijl. Ze houdt nog steeds van verhalen die magisch zijn, waarin de hoofdpersoon een sterke karakterontwikkeling doormaakt, waar een donker randje aan zit en waar flink wat avonturen worden beleefd.

Renske heeft een tijdje zelf een uitgeverij gehad, voordat ze ervoor koos om zich te richten op haar eigen verhalen. In 2016 won ze bij de schrijfwedstrijd Fantastels, zowel de eerste prijs, als de feniksprijs en de leerlingtovenaarsprijs met haar verhaal Geuren.

Al in 2010 startte Renske met het boek De laatste dochter, maar pas twee jaar geleden
kreeg dit verhaal een flinke upgrade nadat Renske er met haar schrijfclub naar ging kijken.
De laatste dochter is een boek over een wereld waar alle vrouwen zijn omgekomen door
een mysterieus virus. Een dystopisch verhaal vol spanning, gruwel, psychologie en een
hartverscheurende liefde. Je moet er stevig voor in je schoenen staan om dit boek te lezen,
dus… durf jij het aan?