Auteursfoto Esmee

Esmee Koopman (1996)

Esmee wist ons te verrassen met haar dystopische manuscript. 

Haar verhaal De verandering verschijnt zeer binnenkort, namelijk op 23 mei 2023.

Esmee is geboren en getogen in het bosrijke Twente. Daar heeft ze ook haar bachelor Civiele Techniek gehaald. Vervolgens is ze naar de Randstad verhuisd om haar master af te ronden. 
Ze werkt als constructeur en zorgt ervoor dat kantoren en appartementencomplexen stevig in elkaar zitten en niet omvallen.

Van kleins af aan is ze al een echte boekenwurm. Als ze op vakantie ging, moest elk gaatje in de auto gebruikt worden om nog een boek mee te nemen.
Op haar veertiende is Esmee zelf begonnen met schrijven en is ze uiteindelijk begonnen met haar dystopische trilogie. Geïnspireerd door de muziek van Imagine Dragons had ze al snel de eerste setting en rode lijn te pakken. Dit werkte ze uit tot De verandering.

Esmee vindt het heerlijk om passende muziek te luisteren tijdens het schrijven. Met name spannende muziek helpt haar goed bij de actiescènes. Ze houdt van schrijven om zo werelden te verkennen die niet bestaan of om een compleet ander persoon te spelen.

Je kunt Esmee wakker maken voor chocoladetaart. Ze is fan van de Hongerspelen, Disney en Marvel. Ze houdt van de geur van koffie, maar wil het absoluut niet drinken. Ze doet een poging om groene vingers te kweken, maar vergeet vaak om de planten water te geven.
En misschien wel het belangrijkste om over Esmee te weten: als ze aan het lezen is, dan hoort ze niks van wat je zegt!